IRRLICHT - Kurulum

IRRLICHT - Kurulum

IRRLICHT bir oyun kütüphanesidir. IRRLICHT’ i kullanabilmeniz için C++ programlama dilini öğrenmeniz gerekiyor. Bu dersimizde IRRLICHT Oyun Kütüphanesi kullanarak nasıl oyun yapacağımızı anlatacaz. Öncelikle kurulumu ile başlayalım. IDE olarak Code::Blocks kullanacağız. 

Öncelikle http://irrlicht.sourceforge.net/downloads.html bu siteden irrlichtin en son SDK versiyonunu indirin. Code::Blocks’u açtığımızda File menüsünden New projecti tıklayın. Ekranda IRRLICHT Projesini seçip ve Project Options bölümünü GCC Project olarak ayarladıktan sonra Create komutunu tıklayınız. Daha sonra Projenizi kaydeceğiniz bir klasör belirleyiniz. İndirmiş olduğunuz Irrlicht dosyasını zip ten çıkardıktan sonra ismini Irrlicht olarak değiştirin. Bilgisayarınızın C sürücüsüne yapıştırın. c:\Irrlicht olarak ayarlayınız.

Code:block’ a geri dönelim.


Sol orta kısımda Irrlicht project–>Sources–>main.cpp seçiniz. Ekranımıza yukarıdaki gibi örnek kodlar gelecektir. Daha sonra; 


Resimdeki gibi Build edin. Daha sonra Run sekmesine basıp çalıştırınız. Eğer Projemiz çalışmazsa C:\Irrlicht\bin\Win32-gccIrrlicht.dll dosyasını projemizin klasörü içine veya windows system ve system32 klasörlerine yapıştırın.


Gördüğünüz gibi uygulamamız çalıştı. Bir bayan modeli ekranda belli hareketler ediyor. Bunları nasıl yapıldıgını, bir sonraki derslerimizde teker teker ele alacaz.

Samed Ceylan

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SDL Nedir?

Doxygen Kullanımı

OpenGL'de Line (çizgi) Çizdirme